• LD20111010_098 WEB.jpg

  Vind je het leuk om met kinderen te werken?

  Als jij het leuk vindt om met kinderen te werken in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, dan is het echt iets voor jou om als Overblijfmedewerker aan de slag te gaan.

 • LD20151008__175 klein.jpg

  Je krijgt veel waardering van de kinderen.

  Na enige tijd herkennen de kinderen je als Overblijfmedewerker. Via hen krijg je enorm veel waardering en hebben jullie samen een heel gezellige lunchpauze. Daar doe je het toch gewoon voor?

 • LD20111010_175WEB.jpg

  Ben je minimaal één dag per week tussen de middag beschikbaar?

  De pauze van de kinderen begint meestal om 12:00 uur en duurt tot ongeveer 13:00 uur. Heb je regelmatig deze tijd over en vind je het leuk om met kinderen te werken? Bel of mail gerust voor meer informatie.

 • Vergoeding.jpg

  Ontvang een vergoeding tot € 36,- per week.

  Voor het begeleiden van kinderen als Overblijfmedewerker ontvang je een vrijwilligersvergoeding. De vergoeding kan oplopen tot € 36,- per week (max. € 150,- per maand) afhankelijk van de pauzeduur en hoe vaak je wordt ingeroosterd.

 • LD20130918_042WEB.jpg

  Wij zorgen voor een deskundige begeleiding.

  Je start samen met een ervaren Overblijfmedewerker die je wegwijs maakt. Je kunt direct één van de gratis e-learning cursussen volgen via de Overblijfacademie en natuurlijk is er een Coördinator die je dagelijks ondersteunt.

 • Druppelkaart-los.jpg

  Is er een basisschool in mijn buurt?

  Kinderstralen Lunchen op school is de grootste overblijf organisatie in Nederland en verzorgt op veel basisscholen de tussenschoolse opvang (het overblijven). Klik op 'Zoek in jouw buurt' en zoek een school in jouw buurt.

Meld je aan als Overblijfmedewerker voor  een school bij jou in de buurt . Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Veelgestelde vragen

 • Vraag 1: Wat betaal ik als Overblijfmedewerker voor het overblijven van mijn kind(eren)?

  Op de dagen dat jij als Overblijfmedewerker meedraait, blijven jouw kinderen gratis over (dit geldt niet voor alle scholen, informeer bij jouw basisschool). Ook als je twee of meer kinderen op school hebt. Voor de andere dagen betaal je het tarief dat voor alle kinderen geldt.

 • Vraag 2: Wat is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

  Dit is een officieel document dat aangeeft of je mag werken met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Dit document kunt je eenvoudig digitaal aanvragen via VOG-Aanvraag.nl, of bij de gemeente waar je woont. Dit officieel document is bij ons verplicht, maar krijg je door ons vergoed. Als je als vrijwillig Overblijfmedewerker bij ons aan de slag gaat, krijg je hier de benodigde informatie over.

 • Vraag 3: Kan ik gekort worden op mijn uitkering?

  Dit is afhankelijk van het beleid van jouw gemeente. Informeer bij je contactpersoon van je uitkerende instantie en vermeld hierbij dat het om vrijwilligerswerk gaat. Kijk ook eens op deze site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: www.weethoehetzit.nl en lees wat de regels zijn in jouw situatie.

 • Vraag 4: Mag mijn smartphone mee tijdens de pauze?

  Tijdens het overblijven is telefoneren, WhatsAppen, Facebook enzovoort niet toegestaan. Je wordt geacht actief met de kinderen bezig te zijn om ervoor te zorgen dat vooral de kinderen een leuke pauze hebben.

 • Vraag 5: Wanneer ontvang ik de vergoeding als ik word ingeroosterd?

  Je vergoeding wordt rond de 5e van de maand uitbetaald over de afgelopen maand. Je krijg een e-mail vlak voordat jouw vergoeding wordt uitbetaald. Of de juiste dagen zijn uitbetaald kun je zelf controleren via je persoonlijke login op MijnKinderstralen.

 • Vraag 6: Kan ik zomaar stoppen als Overblijfmedewerker?

  Omdat wij (en de kinderen) op jou rekenen, vragen we je om enige tijd van tevoren aan te geven wanneer je wilt stoppen. Op deze manier kunnen we voor vervanging zorgen. Als je wilt stoppen, geef je dit aan bij je eigen Coördinator.

 • Vraag 7: Ben ik verzekerd tijdens het overblijven?

  Wij hebben speciaal voor al onze Overblijfmedewerkers een WA-verzekering afgesloten.

 • Vraag 8: Mag ik leuke (knutsel) activiteiten organiseren?

  Na het eten en drinken kunnen de kinderen leuke activiteiten doen. Sport, spel, creatief, muziek. Meedoen mag, maar is nooit verplicht. Ben je zelf creatief, muzikaal of wil je iets sportiefs met de kinderen organiseren? Graag! Stem het even af met je eigen Coördinator en vergeet vooral niet een paar leuke foto's te nemen en die te plaatsen op MijnKinderstralen zodat ouder(s) kunnen meegenieten!

Scroll naar beneden